DOBRODOŠLI NA NAŠ SAJT!

Nastali smo baš ovako

Pogledajte knjige
Tijana Nedeljković
CO-FOUNDER
tijana@lilia.rs
Jovana Aleksijević
CO-FOUNDER
jovana@lilia.rs
NazivLilia potekao je od jedne devojčice koja je neprestano izgovarala to ime i dodeljivala ga svim svojim igračkama. Nama je to bilo jako zanimljivo jer smo bas tragali za nečim što je plod dečije mašte kao ime za našu priču.
A tim je nastao baš ovako.. Dve koleginice, uspešne menadzerke jedne kompanije, u istoj godini napuštaju firmu i odlaze. Tijana u daleku Kinu a Jovana u zemlju čokolade, sireva i satova, u zemlju u kojoj su svi tačni.Oni koji poznaju Jovanu znaju zašto je baš to zanimljivo.

Razdvojene kilometrima ali uvek u kontaktu imale su veliki broj ideja. Tijanina ideja o stvaraju jedne ovakve priče je i zaživela. Ona je postala mama jednog malog Filipa pa otud i ideja o pričama za decu.Ujedno Tijana ima dugogodišnje iskustvo u radu sa malom decom i već duže vreme je omiljena profesorka Engleskog jezika. Ideja je čekala pune dve godine na realizaciju. Najzad tim se stvarno pokreće.

U Lilia svet dolaze kreativni mladi ljudi kao sto je Maša bez koje naše ilustacije ne bi bile ovako bajkovite, Nebojša i Slađana perspektivni autori priča, Uroš koji je zadužen za dizajn knjiga i Tomislav koji je IT čarobnjak.

Sve što smo zajedničkim snagama osmilslili štamparija BSK Copyworld pretvara u stvarnost.
Tim postaje potpun. Mali ali superioran da ostvare magiju koju deca prepoznaju i vole.
Još dosta ideja, planova i puno izazova ima Lilia ali glavni cilj nam je zadovoljiti najbitnije korisnike – decu!

Mislimo da smo na dobrom putu, to nam potvrđuje feedback koji svakodnevno dobijamo.

PERSONALIZOVANE, VIŠEJEZIČNE, EDUKATIVNE KNJIGE ZA DECU

Naše jedinstvene priče razvijaće ljubav prema čitanju i stranim jezicima, a kod dece ostaje jaka emocija koju će pamtiti zauvek.

PERSONALIZOVANE

Vaše dete biće glavni junak knjige. Živeće u dvorcu, proći će čarobnim šumama, družiće se sa dinosaurusima i ravijaće maštu kako da prevaziđe prepreke iz priče. Moći će sami da nacrtaju rođendansku tortu, reše zabavne ukrštene reči, tajanstvene zadatke i nauče strani jezik na najzanimljiviji način. Lilia biće sinonim za dečiju sreću.

VIŠEJEZIČNE

Današnji doba zahteva od dece da od najranijeg detinjstva uče i govore više stranih jezika. Susreli smo se sa velikim brojem porodica u kojima deca odrastaju dvojezično. Prednosti ranog učenja jezika su ogromne. Naša ideja je da to predstavimo na najzanimljiviji i najlakši način za njih. Kroz naše priče i igre koje će pratiti svaku knjigu dete će usvojiti strani jezik jednostavno i lako.

EDUKATIVNE

Edukacija ne mora uvek biti sprovedena formalno. Mi želimo da neformalno uvedemo decu u novi svet za njih i da navike koje treba menjati prihvate kroz igru i priču. Naše knjige podstiču samostalnost, radoznalost, deca će upoznavati nove pojmove, sakupljati korisne informacije koje će svako dete prihvatati sa entuzijazmom.

Za posebno radoznalu decu razbudićemo maštu, preneti ljubav prema čitanju i podstaći ih da misle o prirodi i svetu oko sebe. Dete razvija odnos prema sebi i drugim ljudima, odnos prema prirodi i uči da prepoznaje svoja i tuđa osećanja.

UNIKATNE

Svaka dobra priča počinje sa nama! Na izradi naših knjiga radi mladi kreativni tim. Naša knjiga je unikatni ručni rad, personalizovan za decu od 0-12 godina sa mnoštvom zanimljivih zadataka koje deci produbljuju maštu i radoznalost.

VIŠE OD KNJIGE

Kratke priče za duga prepričavanja. Naš tim napravio je nešto što će vašoj deci biti više od poklona. Originalna ručno izrađena knjiga kroz koju poklanjate emociju i jedinstvenu poruku a koja će u budućnosti kada već dete postane čovek moći uvek da ga vrati u najbezbrižniji period.