Lilia knjige

Mišljenje eksperata

Šta o našim knjigama misle profesionalci u radu i edukaciji dece?
IZABERITE KNJIGU
Priče su  zanimljive, inspirativne i prilagođene uzrastu deteta. One su veoma poučne i, na deci pristupačan način, objašnjavaju zašto je potrebno da slušaju svoje roditelje, da poštuju druge i da vole i poštuju svoje drugove i drugarice.

Deca ovog uzrasta najbolje i najbrže uče strani jezik jer to uče kroz igru i druženje koristeći neograničene mogućnosti svoje mašte, što je najveća i najvažnija korist ovih edukativnih priča.Kroz ove priče deca mogu da nauče šta je pravo drugarstvo. Takođe mogu da nauče da je svako dete posebna ličnost i da zbog toga treba da uvažavaju jedni druge, da pomažu jedni drugima u nevolji i  tako postanu dobri i cenjeni u društvu.

Priče poručuju da je svako dete  posebno biće i da  je normalno da ne  vole i ne rade   potpuno  iste stvari, ali da baš ta različitost treba da ih spaja.Priče ukazuju koliko je bitan  timski rad jer tako mogu   postići  sve što požele. Veoma je važna  pouka koju priče nose da čoveka čini njegovo delo a ne odelo, tj.,  da nije bitan spoljni izgled već ono što činiš i osećaš.

Deca kroz  ove priče  mogu da nauče koliko  je važno da se zdravo hrane i da održavaju higijenu i sebe i svog okruženja.I još jedna veoma važna stvar - ove priče ih uče da čuvaju svoju prirodu kako bi bila divno mesto gde oni mogu da se igraju i druže.Ove priče su podjednako zanimljive i deci i odraslima i omogučavaju roditeljima da se na kvalitetan način druže sa svojom decom  i pruže im nezaboravne trenutke.

Vesna Žikić

Profesor Engleskog jezika i književnosti
Čitanje knjiga u najranijem uzrastu od izuzetne je važnosti za podsticaj socio-emocionalnog i intelektualnog razvoja dece, a pozitivno utiče i na razvoj govornih i jezičkih veština i bogaćenja rečnika. Moć knjige ogleda se i u razvoju dečijeg stvaralaštva, mašte i kreativnosti, a vreme kvalitetno provedeno u čitanju knjiga stvara dobru osnovu za bliskost i povezanost dece i odraslih (roditelja, baki, deki…)

Posebno je važno ostaviti prostora za diskusiju sa detetom, čime utvrđujemo njegovu moć zapažanja i podstičemo razvoj radoznalosti i krtičkog mišljenja. 

Personalizovane knjige “Lilia” ostvaruju i dodatni efekat jer omogućavaju detetu da kao glavni junak priče realističnije preživljava svaku novu avanturu i da lakše usvaja edukativne, vaspitne i moralne vrednosti.

U knjigama je zastupljena i dvojezičnost što dodatno utiče na intelektualne sposobnosti dece koje omogućavaju brže mišljenje, lakše snalaženje u kompleksnijim zadacima u daljem školskom periodu.

Katarina Paunović

Diplomirani psiholog
Ove knjige razvijaju kod dece divergentno mišljenje pružaju deci da sama postavljaju pitanja koja zahtevaju da povezuju stvari. Kroz narativnost tokom čitanja osećamo i doživljavamo stvari tako živo. Deca razvijaju konvergentno mišljenje tako što kroz ove knjige imaju mogućnost da povezuju stvari.

Sve priče podstiču decu da ih iplementiraju kroz dramski prikaz, kao i interaktivno učešće dece u pripovedanju priče. Podstiču logičko mišljenje, maštu i podstiču govorne sposobnosti. Razvijaju emocije prema drugima, kada naiđu na problem, deca su podstaknuta da nalaze različita rešenja za rešavanje problema.

Ovde se vidi prihvatanje različitosti, tolerancija, uvažavanje dečijih interesovanja, bliskosti, personalizovanosti odnosa. Imamo i primere igre bez granica, igre sa prirodnim materijalima bez igračaka gde podstičemu decu na razmišljanje i kreativnos.

Personalizovane knjige "Lilia" kod dece neguje moralne vrednosti, razvijaju pozitivne načine interakcije sa drugima, socio-emocionalni razvoj. Svaka knjiga ima poruku i daje deci mogućnost daljim interesovanjima koja proizilaze iz ovih knjiga, a naravno i učenju drugog jezika kroz povezivanje situacija.

Jovana Maksimović

Vaspitač
Pomoću personalizovanih priča dete lakše prihvata proces vaspitanja i obrazovanja.U svakoj priči dete je glavni junak, pa se na taj način uči lepo ponašanje, razvija se empatičnost i samostalno rešavanje problema.

Podstiče se detetova mašta i kreativnost. Kroz slušanje priče deca usmeravaju pažnju na događaje koje će moći da primene u svakodnevnom životu.Od ranog uzrasta počinju da uče i reči engleskog jezika, bogate svoj rečnik i unapređuju komunikaciju.

Moj sin ima 16 meseci i priče čitamo praktično od rođenja. Podstiče se učenje jezika i učvršćuje se emocionalna veza sa detetom. Kod njega izaziva osećaj sigurnosti i zaštićenosti.Ovo je idealan poklon za Vaše mališane!

Aleksandra Jovanović

Profesor razredne nastave
"Molim Vas, preporučite mi neku knjigu za dete", česta je molba i želja roditelja. Da bih preporučila bilo koju knjigu roditeljima uvek sam se vodila time da je potrebno poznavati potrebe dece.

Personalizovane knjige "Lilia" su pravi izbor. Zašto? Prvo zato što prati potrebe i interesovanja dece, drugo, zato što na jedan zanimljiv način pomaže mlađoj deci da nauče osnovne boje i ono što je najvažnije, govori koliko je bitno da se dete od malih nogu nauči koliku sreću stvara osećaj da možeš da pomogneš drugu ili drugarici.

Uživajte u lepim ilustracijama i uz ove knjige dajte priliku detetu da odraste uz prave vrednosti.

Jelena Marašević

Defektolog
1 2 3 4 5